Inzet van eigen ervaringen bij sociaal werk

Veel professionals binnen het sociaal werk hebben zelf ervaring op het gebied van ontwrichting en herstel in hun persoonlijke leven. Deze ontwrichtende ervaringen hadden zij misschien niet willen hebben, maar kunnen wel nu wel betekenisvol zijn in contact met anderen. Het is een bron van ervaring die op deskundige wijze gebruikt kan worden in het contact met anderen.

Op welke wijze kun jij als professional in zorg en welzijn bewust je eigen ervaringen inzetten? Hoe kun je jouw persoonlijke ervaringen als bron van kennis en deskundigheid gebruiken? Na het volgen van de training kun je je eigen ervaringen op een professionele wijze inzetten in je werk waardoor persoonlijke kennis wordt verbonden met professionele kennis. De training is opgezet aan de hand van mijn boek ‘Inzet van eigen ervaringen bij sociaal werk’ (Kruit, 2021).
De training wordt op twee locaties gegeven:

  • de training wordt gegeven bij Edanz: centrum voor ontwikkeling & groei in Groningen. Voor interesse kun je contact met me opnemen.
  • via HanzePro
Logo SKJ
Logo Registerplein

Het inzetten van eigen ervaringen past bij het begrip echtheid. Echtheid (authenticiteit) betekent jezelf zijn en contact maken van mens tot mens.